Get Adobe Flash player
 
8 juni 2021

  

 Nu de anti-corona-maatregelen stilaan versoepelen, kun je op meer en meer bivakzones opnieuw bivakkeren. Hier en daar zijn er wel wat aanpassingen. Zo moet je voor een vijftal  bivakzones in het land van Chimay en de vallei van de Viroin sinds enige tijd op voorhand je bivaknacht reserveren.


Ook voor het populaire trekkingcircuit 'Entre Lesse et Lomme' in de centrale Ardennen, treedt eerstdaags een reservatiesysteem in werking om je bivaknachten te reserveren. Tot 3 maanden voor de start van je tocht zal je je kort bivakverblijf reeds kunnen vast leggen. Rond 15 juni komt het reservatiesysteem online, voor een verblijf na 20 juni 2021 zal een reservatie een vereiste zijn. Dat doe je via www.rando-lesse-lomme.be .

Door de grote drukte op deze bivakzones zou een reservatiesysteem moeten helpen om  het aantal bivakkeerders iets beter onder controle te houden om zo de kwaliteit van je kort verblijf te verhogen.

De droge zomers van de afgelopen jaren hebben de lokale overheden er ook toe aangezet om  uit veiligheidsredenen een iets strenger beleid te voeren rond het aanleggen van een  houtvuurtje. Van mei tot eind september wordt vuur maken verboden op de bivakzones van Entre Lesse et Lomme, van oktober tot en met april is een klein houtvuurtje aanmaken nog steeds toegelaten, tenzij bij uitzonderlijke droogte.