Get Adobe Flash player
 
27 juli 2020

  

Een korte update over het bivakseizoen 2020. Dat verloopt momenteel vrij moeilijk, op sommige bivakzones is het gewoon té druk (ongeveer 1,5 à 4 x drukker dan tijdens 'een normale' zomer).

Wil je rustig bivakkeren dan raden we je aan je tocht uit te stellen naar september of later of plan alternatieve overnachtingsplekken. Dat is met name het geval voor de Ardennenroutes 'Entre Lesse et Lomme' en 'Escapardenne Eislek Trail', waar het erg
 druk is op de bivakzones.

Spreek ook medebivakkeerders die bepaalde bivakregels niet volgen ter plaatse ook aan om hun te wijzen op de geldende regels.

Volgende bivakzones zijn momenteel om verschillende redenen voor korte of langere tijd gesloten:
Nellekensbos (Meerbeke), Stropersbos (Stekene), Wereldboom (Horebeke), Les Tailles (Colas). Dit aantal kan nog verhogen in de komende weken door aanscherpende anti-covid-maatregelen. Sommige bivakzones gaan weer open, anderen sluiten weer, het hangt samen met de overpopulariteit van bepaalde bivakzones, de mogelijke overlast als gevolg daarvan of met maatregelen in het kader van de strijd tegen Covid-19.
 
Andere bivakzones die in juli of augustus 2020 te lijden hebben onder te hoge recreatieve druk en dus mogelijk weinig rust garanderen zijn oa Soor, La Gileppe, La Bergerie, Le Golet, De Steenberg, Hoge Vijvers.