Get Adobe Flash player

Bivakzone: Steenberg Meerdaalwoud

                 Oud-Heverlee

 Bivakzone Steenberg wordt beheerd door Agentschap Natuur & Bos

Behalve de algemene regels voor paalkamperen zijn er een paar extra aandachtspunten voor deze populaire, druk gebruikte bivakzone uitgevaardig door Agentschap Natuur & Bos:
* De enige plek waar een wagen mag worden achter gelaten is op de onthaalzone De Speelberg (op 1,5 km van de bivakzone en gelegen kort bij het kruispunt Weertsedreef / Herculesdreef).
* Registreer je eerst in het logboek ter plaatse vooraleer je je tent opzet. Staan er al 3 tenten dan kun je uitwijken, zie alternatieve overnachting hieronder.
* Stilte vanaf 22 uur.
* Een tiental vrijwilligers (peters en meters) houden een oogje in het zeil, graag respect hiervoor.
* Zoals op alle Vlaamse bivakzones zijn groepen van meer dan 10  personen niet welkom, ze zijn in  overtreding met het bivakreglement en  verstoren de rust van individuele bivakkeerders, waarvoor bivakzones zijn bedoeld.
Er is voor bivakgroepen wel een prima uitwijkmogelijkheid: Hopper jeugdverblijf De Kluis te Sint-Joris-Weert (op 2,5 km ten Z van de bivakzone, speciaal voor groepen). Ook individuele bivakkeerders kunnen er terecht voor de prijs van enkele euro's. Elders bij het Meerdaalwoud ligt ook nog Bivakzone Het Spoor als uitwijkmogelijkheid voor individuele bivakkeerders.