Get Adobe Flash player
 
12 december 2017

 

Sinds dit jaar is er nu ook legale bivakmogelijkheid in het Hertogenwald, aan de rand van het Hoge Venen-plateau. De dienst voor Natuur & Bossen van het kanton Verviers heeft er immers 3 plekken aangeduid waar je voor één  nacht mag bivakkeren. 

Deze nieuwe bivakzones zijn de eerste in de provincie Luik en zijn dus echt bedoeld voor doortrekkers, die onderweg zijn te voet, per fiets of per paard. Eigenlijk zijn de aangeduide bivakzones gelegen op al langer bestaande rustplaatsen voor zachte recreanten. Bij alle drie de bivakzones bevindt zich immers een schuilhut met rustbanken. Vanaf nu mag je er dus ook je tentje voor één nacht opzetten. Er zijn geen extra voorzieningen ter plekke, wel stroomt er op elke bivakzone wel een veenriviertje in de omgeving. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De vraag naar bivakplekken dicht bij hij Hoge Venenplateau bestaat al heel lang, met name bij wandelaars die meerdere dagen willen verblijven in dit in alle seizoenen wel erg bijzondere unieke natuurgebied. Met deze nieuwe bivakzones wordt daar eindelijk aan tegemoet gekomen. Hopen maar dat de wilde natuur van het Hertogenwald en de Hoge Venen genoeg respect afdwingt om ook deze nieuwe bivakmogelijkheden te gebruiken zonder enig spoor achter te laten.

De detailgegevens over de bivakzones La Soor, La Gileppe en La Bergerie vindt je elders op bivakzone.be .